Народна странка

Народна странка Куршумлија: Док Куршумлија полако нестаје министар Кркобабић се бави именом општине

Народна странка Куршумлија: Док Куршумлија полако нестаје министар Кркобабић се бави именом општине

Повереништво Народне странке Куршумлија најоштрије осуђује скандалозну изјаву министра Кркобабића да ће променити име општини Куршумлија. Наиме, министар задужен за регионални развој и координацију рада јавних предузећа добио је задатак да препороди српско село и поручио да ће први корак бити промена имена Куршумлија.

Питамо министра Кркобабића да ли га је срамота да тако нешто изјави? Желимо да га подсетимо да је општина Куршумлија, некада престоница Стефана Немање, родоначелника српксе духовности и државности, данас једна од најсиромашних општина у Србији, која је изложена великим миграцијама становништва, не због њеног имена већ због погубне економске политике коју спроводи управо министар Кркобабић и њему слични. Министар треба да зна да је 9 села куршумлијске општине поред административне линије са Косовом и Метохијом потпуно пусто. Такође, желимо министра Кркобабића да подсетимо да је наша општина на историјском минимуму по броју становника још од времена српско – турских ратова и да се годишње из наше општине исели око 1000 становника. Питамо министра Кркобабића да ли ће промена имена зауставити миграцију становништва и шта је министар до сада предузео по том питању пошто је на власти од 2008. године?

Народна странка позива министра Кркобабића да, уместо што се бави демагогијом и јефтиним  политиканством, учини нешто за магистрални пут Ниш – Приштина на деоници од Барлова до Мердара у правцу Пролом бање, који је у јако лошем стању; или да се побрине за отварање средњих школа и личним примером покаже како се ради на препороду српског села.

 

Повереништво Народне странке Куршумлија