Народна странка

Народна странка Крушевац: Стоп напредњачком “убијању” Крушевца!

Народна странка Крушевац: Стоп напредњачком “убијању” Крушевца!

Градски одбор Народне странке Крушевац најоштрије осуђује одлуку председника Србије о гашењу Фабрике мазива чиме ће свих 218 радника изгубити посао. 

Наиме, у недељу 24. фебруара Крушевац ће посетити Александар Вучић када ће и званично угасити ФАМ који ће бити замењен страном компанијом Валволајн. Сва радна места биће угашена, док ће бити отворено до 100 нових. Међутим, једина гаранција да ће и тих стотину људи бити упошљено је часна реч представника Валволајна и представника Владе Србије. Будући да Влада Србије, као и локална власт, до сада нису испунили ни једно обећање, оправдано је неповерење Крушевљана да ће и ово бити испуњено.

Фабрика мазива послује дуже од 50 година и помаже активности локалне самоуправе. Фам више неће имати право на име, нити на било какву производњу, што ће нанети штету целом Крушевцу.

Градски одбор Народне странке позива суграђане да се побуне против уништавања нашег града и разарања индустрије и привреде. Подсећамо да је напредњачка власт већ уништила индустријског гиганта “ИМК 14. октобар” када је отпуштено близу 9 000 радника. 

Народна странка Крушевац позива све који желе да се стање у нашем граду промени на боље да дођу на протест у петак 22. фебруара испред Дома омладине, одакле ћемо власти послати поруку: Стоп “убијању” Крушевца!