Народна странка

Народна странка Крушевац: За реконструкцију Трга 200 милиона динара суграђана

Народна странка Крушевац: За реконструкцију Трга 200 милиона динара суграђана

Градски одбор Народне странке Крушевац сматра да је неприхватљиво да градској власти приоритет буде реконструкција Трга косовских јунака, а не обнављање болница, школа и вртића.

„Непримеренo је реновирање центра града које кошта 200 милиона динара, у тренутку када се град дави услед привредних поремећаја од последица вируса корона. Сумњамо на планиране злоупотребе буџета града за извлачење буџетских средстава у приватне токове и финансирање СНС-а у Крушевцу“, рекао је члан крушевачког одбора Предраг Петронијевић.

Он је истакао да би властима приоритет морало да буде обезбеђивање лекова за хемиотерапију којих у Крушевачког болници нема.
Петронијевић је прокоментарисао и наводе о отварању још једне фабрике каблова у Крушевцу.

„То значи да је СНС претворио Крушевац у град мотача каблова. СНС тако скупља политичке поене код бирача, а са друге стране, ако су у тим фабрикама тако добри услови за рад, зашто радници масовно напуштају ове послове? Србија дугорочно постаје све зависнија од страног капитала, домаћи капитал се извлачи из Србије, а наши радници су претворени у најјефтинију радну снагу“, рекао је Петронијевић. 

Поводом поскупљења струје и воде, Петронијевић је истакао да СНС на све начине покушава и без икакве границе покушава да „отме новац од грађана“.

„Струја је већ поскупела, а новембарски рачуни грађанима и фирмама у Крушевцу који користе услуге Градске топлане биће увећани за 19 одсто.  И последњи рачуни за воду стигли су значајно увећани у односу на претходне. Из свега овога једино ће мафијашка власт да профитира са наплатом нереално увећаних трошкова“, закључио је Петронијевић.