Народна странка

Народна странка Крушевац: Реконструкција школе у Паруновцу још једно лажно обећање власти

Народна странка Крушевац: Реконструкција школе у Паруновцу још једно лажно обећање власти

Да власт не занима ништа осим личног интереса показује и однос према школи Владислав Савић Јан у Паруновцу. У две учионице на другом спрату плафон је потпуно пао, а у целој згради по зидовима расте маховина. Влага се осећа у целој школи. Школа прокишњава и вода се слива низ степениште у приземље.

Град је обећао реконструкцију уз помоћ „Канцеларије за јавна улагања“. Канцеларија је наводно одобрила 150 милиона динара и на томе се све завршило. У међувремену, људи из власти тврдили су да их спречава проблем имовиско-правних односа и легализације старог дела зграде. 

Иако је председник Иницијативног одбора за реконструкцију школе, господин Велибор Јовановић изјавио да је Град одвојио 20 милиона динара за почетак реконструкције, изјаве градских челника које су се ређале, често су уносиле конфузију и контрадикторности.

Према речима градоначелнице, схватили смо да је проблем на релацији Влада - Канцеларија за јавна улагања. Чекало се формирање Владе. Влада је формирана 28. октобра, али реконструкција школе није почела наводно због тога што није могао да се спроведе тендер којим би се извршио избор извођача радова.

Народна странка Крушевац инсистира да нам градоначелница одговори да ли ће и када почети реконструкција. Да ли је Канцеларија за јавна улагања коначно добила сагласност од Владе Србије или ће реконструкција поново бити одложена за ко зна кад?

Народна странка Крушевац