Народна странка

Крушевац: Гашењем филолошког одељења Гимназије власт убија образовање

Крушевац: Гашењем филолошког одељења Гимназије власт убија образовање

У крушевачкој Гимназији, која има традицију дугу више од 150 година, угашено је филолошко одељење. Угасили су га лично министар образовања и његови шегрти, а да при том школа није добила никакво званично обавештење због чега се одељење гаси. 

Нажалост, сведоци смо да овој власти не требају интелектуалци, не треба ни знање, не требају ни школе, већ само дипломе, а то може и без школа, видели смо на примерима, Томислава Николића,  др Стефановића, др Малог и осталих "напредних интелектуалаца". Они се заправо плаше образованих људи, јер знају да знање неминовно доводи до прогреса и промена у друштву, што они не желе. Њима су потребни барјактари, викари, дрекавци, падавичари и моталице каблова, зато образоване "протерују" из земље. 

Сваки пут када затворите једну школу или једно одељење убили сте један град или село, јер интелектуално осакаћујете десетине деце и терате их од своје куће. Образовање нације треба да буде императив и важније него све гондоле, распеване фонтане и динопаркови ове власти заједно.

Захтевамо од градске власти да не гаси филолошко одељење. Ако остану упорни при одлуци да осакате гимназију у Крушевцу, градски одбор Наредне странке Крушевац ће учинити све да ученици већ следеће године поврате своје филолошко одељење и новог директора. Нећемо им дозволити да убију Крушевац и Србију.
 

Градски одбор народне странке Крушевац