Народна странка

Народна странка Крушевац: Буџет за 2021. креиран за преусмеравање средстава у приватне токове СНС моћника

Народна странка Крушевац: Буџет за 2021. креиран за преусмеравање средстава у приватне токове СНС моћника

У Крушевцу Нову годину 2021. дочекаћемо највероватније са значајно мањим приходима буџета него што је овогодишњи приход предвиђен ребалансом буџета. Изменом Плана генералне регулације излетишта Јастребац припрема се терен за отимање овог излетишта од грађана Крушевца, а чак 300 милиона је предвиђено за реконструкцију Трга косовских јунака, што је изгледа главни приоритет ове градске власти у тренуцима тоталног слома привреде и здравства. 

Највише средстава је градска власт усмерила за програм организације саобраћаја и саобраћајну инфраструктуру, као и за програм комуналних делатности где је предвиђено за одржавање јавног осветљења чак више од 100 милиона годишње. То значи да ће грађани Крушевца током петнаестогодишнег периода исплатити 1,39 милијарди динара приватном партнеру, али је зато најмање средстава предвиђено за програме локалног економског, пољопривредног и руралног развоја, где је за активне мере запошљавања предвиђено око 24 милиона. То све нас наводи на сумњу да је буџет и за 2021. годину креиран за прање пара и преусмеравање буџетских средства у приватне токове СНС моћника.

Поводом светлећих билборда широм града питамо ко плаћа струју коју троше ти приватни билборди, да ли је истина да су се власници ових светлећих билборда, под прећутним одобрењем надлежних, нелегално прикључили на мрежу, и да ли ћемо због тога сви ми грађани Крушевца добити увећане рачуне за туђу потрошену струју у наредном периоду? 

Још један од главних узрока свесног уништења домаће привреде јесте то што држава  наплаћује аконтације пореза на добит, а то је порез који држава наплаћује унапред. Многи привредени субјекти, који су прошле године добро пословали, платили су порез и сада треба да плате тај порез унапред, а ове године немају добит, већ имају губитак...а поред осталих трошкова, привередни субјекти нпр. само за екотаксу таксу морају да плате 20 000 динара. Тако имамо апсурдну ситуацију где држава утопијски помаже привреднике, привредници имају све веће намете, а пословање им је све мање услед последица вируса корона. 

Уместо ових мера, држава је требало да обезбеди наменску помоћ оним заиста угроженим секторима, и преузме на себе терет обавеза послодаваца према радницима. 

Народна странка Крушевац