Народна странка

Народна странка Крушевац: Хитно асфалтирати деонице пута кроз село Кобиље

Народна странка Крушевац: Хитно асфалтирати деонице пута кроз село Кобиље

Након радова на извођењу гасификације, током 2019. године на деоници пута Головоде – Станци, у селу Кобиље започети су радови на изградњи канализационе мреже. Дужина трасе је 7,7 километара, а вредност радова је 880 хиљада евра. Радове изводи фирма Телекомуникација Блаце, а финансира ЈП Водовод Крушевац. 

Према речима директора ЈКП Водовод, радови су по пројекту морали да буду завршени у августу 2020. На тој деоници пута машина одавно нема. Прошло је готово пола године од завршетка радова, али извођач још увек није кренуо да асфалтира ову деоницу, која је у катастрофалном стању.

Ово је класичан пример немара и небриге предузећа у Крушевцу. Сведоци смо да се улице и путеви Крушевца немилосрдно и неплански раскопавају, па чак и они новоизграђени. А затим се најчешће затрпавају песком и тако остављају у недоглед. Наравно, после прве кише, песак се опере и на месту радова остају ударне рупе и кратери. Да ли је то завршен посао?

Овом приликом бисмо упозорили извођаче радова да радови "НИСУ" завршени све док се деоница не доведе у предходно стање, односно возно стање.

Народна странка Крушевац захтева да ЈКП Водовод у најскоријем року овај пут, нарочито деоницу кроз село Кобиље, доведе у потпуно возно стање, односно да га асфалтира. 

Такође, предлажемо да се убудуће, у сваки уговор везан за путеве и улице угради одредница о року враћања саобраћајнице у пређашње стање. Предлажемо да уколико се ради о хаваријском оштећењу, максимални рок за враћање у пређашње стање буде 15 дана од завршетка радова, а уколико се ради о инфраструктурним пројектима, масимални рок за за изградњу нове путне подлоге буде 30 до 90 дана од завршетка радова, у зависности од обима радова.

С обзиром на то да град планира да ступи у јавно приватно партнерство са одређеном грађевинском компанијом, предлажемо да исти аршини важе и за будућег приватног партнера града Крушевца.

Народа странка Крушевац