Народна странка

Народна странка Краљево: За плате већника дупло више новца него за најугроженије

Народна странка Краљево: За плате већника дупло више новца него за најугроженије

Проблеми Града Краљева су, као и у већени градова у Србији, многобројни. Међутим, изгледа да је највећи проблем Краљевчана градска власт. До сада су више пута показали колико су неспособни и нестручни да било који пројекат ураде на ваљан начин. Показали су, такође, да им не можемо веровати, с обзиром на то да су преварили Краљевчане и показали да су сва предизборна обећања, уствари, предизборне лажи. 

Ових дана смо сведоци да су отишли корак даље и да је све теже наћи пристојан термин којим би се описали поступци градских челника. Наиме, одлуком Градског већа града Краљева на дневном реду наредног скупштинског заседања наћи ће се предлог о повећању зарада члановима Градског већа за невероватних 40 одсто или у просеку 200 евра. Ово показује неизмерну количину бахатости и расипништва управо оних који су се пред јунске ,,изборе,, заклињали да ће све учинити за ,,нашу децу". Да ствар буде још гора, градоначелник, како би ,,замазао очи" и обмануо јавност и скренуо пажњу са ове срамотне одлуке, указује на издвајања за социјално угрожене породице и децу, као да то није уобичајена пракса центра за социјални рад годинама уназад. Истовремено кад у Краљеву хиљаде породица једва преживљава, када је привреда под невероватним притиском услед пандемије, када је опстанак и ово мало привредника неизвестан, градоначелник и његова камарила стављају себи у џеп по 200 евра новца свих грађана. Само повећање плата члановима Градског већа представља двоструки буџет за социјално угрожене породице, којима се градоначелник толико хвали.

Ова одлука превазилази политички аспект, нити се може оправдати било каквим изговорима. Ово није ништа друго до ругање Краљевчанима у лице и јасан показатељ правог лица ове власти, бахате, расипничке и неодговорне власти.

Народна странка Краљево