Народна странка

Краљево: Због бахате власти поново поплаве у граду, морају бити смењени

Краљево: Због бахате власти поново поплаве у граду, морају бити смењени

Ванредна ситуација је проглашена на територији града Краљева. У поплавама које су задесиле овај крај у ноћи између недеље и понедељка, причињена је огромна материјална штета. Више од 300 домаћинстава је поплављено. Поплављен је вртић у Чибуковцу, читава индустријска зона Шеовац, а штете на воћњацима, ораницама, механизацији и помоћним објектима су огромне. Поврх свега тога, санирање отежавају уништене путне комуникације. Страдали су мостови у Сирчи, Богутовцу и Буковици. Краљево је претрпело велику штету после поплава 2014. године, а градска власт је неким својим поступцима допринела да штета сада буде још већа. Страдала је деоница пута на градском кеју, која је поткопана реконструкцијом градског стадиона, на чију могућност урушавања је Народна странка Краљево већ упозоравала.

„Ових дана смо сведоци негативне кулминације нестручности при реконструкцији атлетског стадиона. Рок за завршетак радова је пробијен још 5. априла. Врхунац јавашлука представља поткопавање обале поред трибина, што је директно узроковало покретање клизишта. На то су представници власти излазили у јавност изјавама да клизиште не постоји и да су улицу затворили због безбедности радника, а већ у следећој реченици говоре о томе да хитно морају да зауставе брдо“, рекла је Верица Милановић, потпредседница ГрО Народне странке Краљево.

Власт у Краљеву није ништа предузела у превентивном деловању заштите од поплава, као ни на пољу изградње и одржавања канала, али и регулације водотокова првог и другог реда. Једини логичан и прихватљив потез после ове катастрофе је одлазак најнеодговорније власти која се икада налазила на челу Краљева.