Народна странка

Народна странка Крагујевац: Шта се гради око језера Бубањ?

Народна странка Крагујевац: Шта се гради око језера Бубањ?

Да ли локална власт изнад интереса грађана ставља интересе приватних инвеститора? Шетачи поред језера Бубањ сведоци су да је приватни инвеститор који планира изградњу стамбено-пословног објекта на самој обали крагујевачког „срца“ направио први корак и да је оградио своју приватну парцелу. Тај чин је изазвао оправдани страх али и незадовољство код Крагујевчана.

С обзиром на то да је то приватна парцела, није спорна жеља приватног власника да означи своју територију колико је спорно ћутање градских функционера по питању уништавања последње оазе у ужем градском језгру.

Народна странка у Крагујевцу није против развоја града и изградње стамбених објеката, али је против уништавања зелених површина и зеленила, а чега смо скоро свакодневно сведоци.

Поставља се питање докле ће напредњачка власт како у Србији тако и у Крагујевцу сваки свој акт усмерен против природе правдати искључиво економским интересима и то најчешће интересима приватних инвеститора?

Сматрамо да овај проблем може врло лако да се реши у случају да постоји спремност града да заустави ово уништавање природе, а то је замена земљишта за изградњу планираног објекта.

Зато постављамо питање надлежнима да ли су понудили замену локације и ако јесу понудили докле се стигло са преговорима око замене?

Народна странка Крагујевац