Народна странка

Народна странка Крагујевац: СНС гура град у дужничко ропство

Народна странка Крагујевац: СНС гура град у дужничко ропство

Градски одбор Народне странке у Крагујевцу истиче да је овај град на корак од дужничког ропства. Презадужену градску касу локална власт додатно оптерећује новим кредитима. И поред великог новчаног улагања квалитет јавних услуга се константно урушава.

Сада град издваја око пола милиона евра као месечну рату за кредит. Тај износ је већи од  трансферних средстава које град добија од републичких власти.

Да подсетимо, приликом преузимања  власти 2014. градоначелник Крагујевца Радомир Николић је обећао да ће смањити градски дуг. Обећање је остало мртво слово на папиру, док на питање медија о презадужењу града, Николић увек има исти одговор, некако устаљен код свих напредњака -  за све је крива претходна власт. Ни огромни републички новчани подстицаји нису помогли. Срце Шумадије све више стежу тешки ланци ропства.

Народна странка у Крагујевцу указује грађанима да нас погрешна економска и финансијска политика неспособних градских власти лишава нормалног фукционисања јавног сектора и продубљује дужничку кризу. Уместо да стручни људи преузму управљање градом, наш Крагујевац као индустријски, научни и културни центар регије служи за подсмех због чињенице да је градоначелник катастрофалан већник за финансије који је сву моћ централизовао у свом кабинету.

Градски одбор Народне странке Крагујевац