Народна странка

Народна странка Крагујевац: Полиција хапсила младе, хитно их пустити на слободу

Народна странка Крагујевац: Полиција хапсила младе, хитно их пустити на слободу

Поводом неоснованог и срамног хапшења групе омладинаца у Крагујевцу, одбор Народне странке тражи да се што хитније обустави поступак против безразложно приведених. Сви одговорни морају да, за овакав поступак, сносе законом предвиђене последице као и да се јавно извине породицама и јавности града Крагујевца за грешке које су направили током привођења деце. Тражимо и то да ПУ Крагујевац јавно саопшти ко су непозната лица у цивилу која су тукла грађане Крагујевца а што може да се види непосредно на снимку који је доступан на друштвеним мрежама. Такође тражимо и да виновници а посебно иницијатори извршења кривичних дела буду приведени правди.

Подсећамо, неколицина мадих суграђана је ухапшена неразумном акцијом полиције која очигледно није у стању да разликује хулигане од најбољих ученика крагујевачке гимназије, добитнике десетина највећих научних признања који студирају на најпрестижнијим домаћим и страним факултетима.

Једина грешка ове групе изузетних омладинаца, којих, нажалост имамо све мање, је што се затекла у погрешно време на погрешном месту, што говори о хаотичној безбедносној ситуацији у којој се налазимо.

По сведочењима њихових родитеља, деца су приведена на такав начин да их родитељи нису видели готово 48 сати нити су имали информације о томе шта се дешава са њима. Да ли је потребно да се запитамо како су се осећали и заточени дечаци али и њихови родитељи сво то време?

Позивамо припаднике полиције да престану да буду у служби режима и почну да раде свој посао, у интересу грађана.

Градски одбор Народне странке Крагујевац