Народна странка

Народна странка Крагујевац: Отпор диктатури легитимним средствима

Народна странка Крагујевац: Отпор диктатури легитимним средствима

Градски одбор Народне странке Крагујевац подржава и залаже се за сваки вид отпора диктатури искључиво легитимним средствима. Зато позивамо све суграђане да се прикључе протестима која се одржавају и у нашем граду.

Већ дуже време указујемо на хулигане који наступају са позиција власти, било да се ради о пословима који не би били могући без полуга власти било да се ради о државним и јавним функцијама на које су постављени недостојни вршиоци истих. Исти однос имамо и према хулиганима на улицама који постају трећи позив мобилизације за одржање власти која урушава нашу државу. Принципијелно се залажемо за индивидуалну одговорност чињења и нечињења, а не идентификацију било које појаве са народом, националном или страначким припадношћу.

Превише је трагова на које власт није реаговала у име правде и заштите државне имовине и права грађана. Због тога смо имали бојкот избора. Због тога имамо и бунт народа на улици. Међутим, сада имамо покушај да се и улица као једино преостало место слободе обесмисли и поистовети са ратним поприштем. Власт нас уводи у друштво "побеснелог Макса". На то не пристајемо!

Тражимо да се идентфикују особе које својим понашањем компромитују оправдан револт грађана. Да се лично и поименично обележе сви изгредници насиља како у цивилу тако у униформама и они који су инволвирани у народ организовано покренули провокације у том смеру.

Такође, да се не би десиле ситуације из Београда да новинарима који раде свој посао буде угрожена безбедност, Народна странка Крагујевац захтева да полиција ради свој посао и заштити медијске раднике који извештавају са протеста.

Градски одбор Народне странке Крагујевац