Народна странка

Народна странка Крагујевац: Има ли опозиције на изборима?

Народна странка Крагујевац: Има ли опозиције на изборима?

Председник Градског одбора Народне странке Крагујевац Борис Херман  истакао је да су изборне листе на локалу у најмању руку конфузне, али да нема сумње да су све листе спремне на сарадњу са Српском напредном странком.

„Имамо изабране представнике СНС-а на листи Здраве Србије, имамо представника Здраве Србије који хвали „пријатеља Александра Вучића“ из СНС-а, а критикује Радомира Николића из СНС-а, имамо отцепљено крило СНС-а које је још увек у СНС-у у виду доктора Владице Станојевића који жели да броји крвна зрнца Kрагујевчанима, имамо странке из власти које критикују исту ту власт“, рекао је Херман.

Он је казао да ниједна од 13 листа (не рачунајући  СНС) никада није јавно осудила ништа од свега што су напредњаци уништили у Крагујевцу и додао да их је жеља да се по сваку цену домогну скупштинског колача довела до тога да постану имуни на сва зла која се дешавају. Зато је позвао Крагујевчане да бојкотују изборе које организују и  на које излазе такве „кукавичке листе“.

„Након избора Народна странка у Kрагујевцу ће наставити своје свакодневно политичко деловање. Ми ни до сада нисмо имали представнике у локалном парламенту и то нас није ометало у изградњи одбора и јачању политичке позиције у Kрагујевцу“, рекао је Херман.

Потпредседник Градског одбора Народне странке у Крагујевцу Небојша Весовић изразио је бојазан шта ће режим учинити на дан избора и након њега.

„Мислим да ће посегнути за прекрајањем изборних резултата јер је већина странака која учествује у изборном процесу недовољног капацитета да својим посматрачима покрије значајнији број бирачких места. Простор за манипулације изборним резултатима је огроман“ рекао је Весовић и додао да је сигуран да ће СНС победу прославити уз бакљаде и ватромете, али не искључује могућност да се већ од понедељка уведу нове мере за спречавање ширења вируса корона којим ће гласачи бити изложени у недељу.