Народна странка

Крагујевац: Надлежни да спрече ширење дезинформација и панике

Крагујевац: Надлежни да спрече ширење дезинформација и панике

Градски одбор Народне странке Крагујевац позива директора КЦ Крагујевац Предрага Саздановића и градоначелника Радомира Николића да престану да се крију, већ да преузму одговорност како би грађани Крагујевца и Шумадије били редовно извештавани о епидемиолошкој ситуацији.

Подсећамо да је пре тачно шест дана градоначелник Николић на конференцији за медије обећао да ће се надлежни свакодневно обраћати јавности града Крагујевца са новим информацијама о епидемији коронавируса у Крагујевцу и Шумадијском управном одбору.

Од тада није одржана ниједна конференција, а грађани се о броју и стању оболелих и даље информишу махом преко друштвених мрежа и интернет портала који не добијају званичне информације јер је Клинички центар Крагујевац недоступан за јавност. У циљу спречавања ширења дезинформација а самим тим и панике, значајно је давање тачних и правовремених информација надлежних што у Крагујевцу није случај.

Такође, овом приликом желимо да се захвалимо и да пружимо подршку свим радницима у здравственим институцијама у Крагујевцу који се на првој линији боре против вируса Ковид-19 и да позовемо грађане да поштују прописе и процедуре у вези са спречавањем ширења епидемије.

Градски одбор Народне странке Крагујевац