Народна странка

Ко има корист од увођења БУС ПЛУСА у Крагујевцу?

Ко има корист од увођења БУС ПЛУСА у Крагујевцу?

Градски одбор Народне странке Крагујевац најоштрије осуђује потез Градске агенције за саобраћај „ГАС доо“ о склапању уговора са приватном фирмом АПЕКС чиме ће 50 милиона динара бити искоришћено за увођење БУС ПЛУС-а. Чланови Народне странке Крагујевац истичу да већина приградских насеља нема изграђено аутобуско стајалиште (а ни у самом граду није много боља ситуација), тамо где их има су неадекватно обележена или су тотално девастирана. Према томе, новац је требало искористити на много учинковитији начин попут изградње станица и реконструкција постојећих.

Народна странка Крагујевац поставља питања Градској управи и одговорним лицима у ГАС-у доо како је могуће и да ли су истинити подаци из јавно објављених докумената на званичном сајту агенције за саобраћај да се плаћа 50 милиона за изнајмљивање опреме на две године и имплементацију исте, а да радницима ГАС-а у моменту доношења такве одлуке нису исплаћена дуговања у износу око 10 милиона динара, уз образложење да за то нема новца!? На исту адресу упућујемо и питање да ли је овим потписаним уговором између ГАС-а и Апекс-а, превозницима који обављају јавни градски превоз у Крагујевцу престала потреба за кондуктерима, што значи изгубљених 50 радних места!?

Народна странка Крагујевац сматра да је закључење оваквог уговора између ГАС-а и Апекс-а благо речено скандалозно и поставља питања локалној самоуправи, као и одговорним лицима у ГАС-у, поред приватне фирме Апекс, ко још има користи од увођења БУС ПЛУСА, да ли грађани Крагујевца или превозници, односно да ли је ово још један пример „буразерске“ економије којом влада Српска напредна странка? 

Сматрамо да становници Крагујевца нису смели у свему овоме да извуку дебљи крај и да је ГАС након донесене одлуке о увођењу БУС ПЛУСА морао свим досадашњим корисницима годишњих карата да обезбеди бесплатну замену картица и да исте достави путем поште на кућну адресу, чиме би се избегао хаос који је ових дана забележен у Крагујевцу.