Народна странка

Крагујевац: Ко је одговоран за ликвидацију Заставине амбуланте?

Крагујевац: Ко је одговоран за ликвидацију Заставине амбуланте?

Градски одбор Народне странке Крагујевац позива на одговорност све надлежне због принудне ликвидације Завода за здравствену заштиту радника тј. Заставине амбуланте. До ликвидације је дошло због неодговорног и нестручног понашања градске власти и министарства здравља. 

Овај догађај најбоље показује да је систем јавног здравља у Крагујевцу у хаосу. Кривци за то су челници Српске напредне странке који на јавне функције постављају нестручан, корумпиран и уцењен кадар чији је циљ опстанак на власти и лицна корист, а не општи интерес. Подсећамо да Крагујевац нема Општу боницу, Завод за здравствену заштиту студената и довољно здравствених пунктова на својој територији. 

Гро Народне странке Крагујевац тражи одговорност директора  Заставине амбуланте др Антониа Димитровског (иначе одборника СНС-а) јер је дозволио процес ликвидације ове здравствене установе. Такође, тражимо одговорност чланице Градског већа за здравство и социјалну заштиту др Гордане Дамњановић због тога што, свесно или несвесно, није била упозната са чињеницама које су довеле до ликвидације Заставине амбуланте и постављамо јој питање шта ће се десити са радницима уколико се од Министарства здравља не добије позитиван одговор о преузимању радника у Дом здравља. Да ли ће преко 200 запослених остати без посла? Позивамо на одговорност и градоначелника Радомира Николића који је више пута показао да нема капацитет да проблеме у граду решава конструктивно. 

Народна странка Крагујевац позива наше суграђане да нам се придруже у потписивању петиције „За спас Заставине амбуланте“ у суботу 15. јуна.