Народна странка

Народна странка Крагујевац: Због изградње гараже „случајно“ срушен део Градске пијаце

Народна странка Крагујевац: Због изградње гараже „случајно“ срушен део Градске пијаце

Градски одбор народне странке Крагујевац најоштрије осуђује урушавање једног од симбола града, зграде Зелене пијаце, због изградње гараже за 53 аутомобила у срцу старог дела града. Подземна гаража поред тога што је у плавном подручју испод нивоа Лепенице, не може задовољити ни број аутомобила за запослене.

Да ли је у овом простору на делу историјски, урбанистички, естетски, пословни криминал? Простор где је планирана ова бесмислена гаража је такође у непосредној близини споменика Палим Шумадинцима тако да се овим потезом градске власти доводи у питање и споменик нашим прецима који су се два века борили за ослобођење Србије. 

Да ли ћемо чекати да се и овај споменик уруши? Можда ће га „држава“ заштитити? Да ли је следећа на реду за рушење зграда биоскопа Раднички?

Неодговорност која је сада испољена додатно је појачана изјавом градског већника за културу Миљана Бјелетића, професора хармонике, који без стручне консултације изјављује да „штета није велика и зграда ће бити доведена у стање у којем је била“.

Народна странка Крагујевац позива грађане да одбранимо наш град и нашу прошлост тражењем одговорности за лице које је дало и потписало сагласност за извођење радова и захтевом да се моментално обуставе радови по овим погубним плановима.

После свих архитектонских скандала у последњих неколико година, верујемо да ће нам убрзо бити неопходно и оснивање Кризног штаба за очување културне баштине, који би спречио даљу девастацију нашег града.

Градски одбор Народне странке Крагујевац