Народна странка

Народна странка Крагујевац обележила годишњицу смрти Радомира Путника

Народна странка Крагујевац обележила годишњицу смрти Радомира Путника

Поводом годишњице смрти војводе Радомира Путника представници Народне странке у Крагујевцу положили су венац на спомен обележје код зграде Суда.

Венац су положили потпредседник Градског одбора и члан Главног одбора Небојша Весовић и секретар Градског одбора Стефан Лазаревић.

Весовић је рекао да су се представници одбора окупили у част Крагујевчанина, првог српског војводе Радомира Путника, човека који је својим командовањем у ратовима задужио не само наш град већ и целу Србију.

„Тужно је што мали број Крагујевчана зна заслуге Радомира Путника за наш град и нашу државу, а још тужније то што на данашњи дан нема делегација борачких удружења нити делегације Скупштине града Крагујевца да обележе овај датум“, рекао је Весовић.

Подсећамо, војвода Радомир Путник је рођен у Крагујевцу 1847. године где је завршио основну школу и нижу гимназију. Током своје војничке каријере био је начелник Генералштаба, министар војни и начелних штаба Врховне команде Војске Краљевине Србије у Првом и Другом балканском рату као и у Првом светском рату. Умро је на данашњи дан 1917. године у Ници а сахрањен је у капели на Новом гробљу у Београду.