Народна странка

Крагујевац: 10 питања за градоначелника Николића

Крагујевац: 10 питања за градоначелника Николића

Крајње је време да највиши представници града Крагујевца положе рачун својим суграђанима. Народна странка Крагујевац осуђује бахатост првог човека града који, уместо да буде доступан и у служби грађана, своја врата држи вечито затворена. Зато му постављамо 10 питања на која је, пре свега, дужан да одговори грађанима.

1) Колико износи дуг града Крагујевца и колика су месечна задужења и трансферна средства које град добија од републичких власти?

2) Зашто се не поштују критеријуми за избор директора јавних предузећа? Познат је случај Немање Димитријевића, чији избор за директора ЈКП „Чистоћа“ Виши суд у Крагујевцу оценио као незаконит.

3) Зашто град Крагујевац, супротно закону, ниједном није расписао конкурс за суфинансирање локалних медија? Иначе, Закон о инфомисању налаже да јединице локалне самоуправе из буџета обезбеде део средстава за остваривање јавног интереса у области јавног информисања и та средства распореде на основу спроведених јавних конкурса, без дискриминације.

4) Државна ревизорска институција је утврдила да је локална власт у Крагујевцу у периоду од 2015 - 2017. године повећавала субвенције за око 2 милијарде динара.  На који начин су утрошене огромне субвенције за јавна предузећа? 

5) Зашто градска власт не разреши са функције Ратка Томашевића, члана Градског већа задуженог за унапређење положаја пензионера у локалној самоуправи? Чињеница је да је Томашевић правоснажно осуђен за извршење кривичног дела Пореска утаја (Чл.229. ст.2. Кривичног законика).

6) Зашто град Крагујевац није прикључен на Коридор 10? Сада смо слепо црево, у инфраструктурном смислу. 

7) Када ће Народна библиотека и ФИЛУМ коначно добити своје зграде? 

8) Зашто у плановима градских власти нема пројеката о изградњи нових Основних школа и вртића? 

9) Зашто се не улаже у спортску инфраструктуру? Да подсетимо, ФК Раднички за 4 године слави 100 година постојања, а сведоци смо да стадион нема ни адекватан мокри чвор, паркинг, ни осталу неопходну инфраструктуру.

10) Докле се стигло са реконструкцијом крагујевачког Клиничког центра? Реч је о установи ка којој гравитира 2 милиона грађана јужно од Саве и Дунава.

Градски одбор Народне странке Крагујевац