Народна странка

Народна странка Косово и Метохија позива грађане на протест

Народна странка Косово и Метохија позива грађане на протест

Народна странка Косово и Метохија пружа подршку организовању протеста заказаних за суботу, 2. фебруар 2019. године, у 18 сати у Косовској Митровици, и позива све грађане да им се придруже и искажу солидарност са захтевима народа у осталим деловима Србије.

Атмосфера линча и насиља, коју ствара СНС и која је присутна на јавној сцени Србије и у нашим животима, мора што пре бити промењена. Грађани имају право да слободно износе своје мишљење и ставове.

Јединство српског народа се мора остваривати кроз дијалог и узајaмно поштовање свих политичких разлика, а напредњачка власт, насупрот томе, притиска све који деле другачије вредности.

Народна странка подржава цивилног активисту Марка Јакшића и осуђује све видове притисака који су уследили после његовог позива на мирни протест и солидарност са великим делом нашег народа, који своје незадовољство исказује широм Србије.

Народна странка на Косову и Метохији позива на мир, разум и дијалог, и залаже се за демократско право свих да се слободно изјашњавају и организују мирне протесте.

 

Александaр Стојановић

представник Народне странке за Косово и Метохију