Народна странка

Народна странка Зрењанин: Одузима нам се земља, нема пијаће воде, а сада загађују и ваздух

Народна странка Зрењанин: Одузима нам се земља, нема пијаће воде, а сада загађују и ваздух

Србија је одлучила да субвенцијуама помогне нешто што је, иначе, прозвано највећом инвестицијом икада. Поред поклоњених 100 хектара пољопривредног земљишта прве класе, поред угрожавања Царске баре, резервата природе под УНЕСКО-вом заштитом, поред занемаривања потенцијално штетног утицаја на становништво и природу, Србија одлучила да инвеститору додели још осамдесетак милиона евра субвенција.

Народна странка Зрењанин пита власт зар није било довољно што нам је одузета земља, што немамо воду, већ ће ускоро и ваздух  бити загађен? Зар је било потребно да ми из својих џепова уплатимо инвеститору за “привилегију” да радимо за њега, јер другог, логичног објашњења нема. Ово је врло занимљив концепт узимања од сиромашних, да би се давало богатима. За тих тричавих 80 милиона евра, колико ћемо поклонити ЛингЛонгу, могли смо да направимо фабрике воде не само за Зрењанин, већ цео Банат, који ће овим постројењем бити загађен. Могли смо да направимо санитарне депоније, да се регулише отпад којим смо окружени. Могли смо да направимо постројења за третман отпадних вода, уместо да себи додајемо нове отпадне воде, са којима тек не знамо шта ћемо. Могли смо завршити обилазнице око Зрењанина. Могли смо набавити пуно нове медицинске опреме, а не да вест месеца октобра буде набавка једног ултразвучног апарата  од скоро 33 хиљаде евра. Могли смо да пошаљемо онолико деце у иностранство, јер немамо уређаје, нити кадар за њихово лечење овде….

Али не, важније је додворити се неком страном инвеститору, постављати камене темељце, обећавати датуме, па их пролонгирати, све под паролом “за нашу децу”.

Народна странка пита чија деца користе зрењанинску ватрену воду, макар само за хигијенске потребе, чија деца удишу овај ваздух, чија деца једу храну произведену у строго контролисаним условима, или са ових наших њива, за које су нас некада учили да могу да прехране пола Европе, док је сад пола Зрењанинаца гладно!

Народна странка Зрењанин