Народна странка

Народна странка Гроцка: Обновите амбуланту у Камендолу

Народна странка Гроцка: Обновите амбуланту у Камендолу

Немогуће је обичном грађанину да разуме размере немара и неодговорноси напредњачких власти  када је реч о сваком  сегменту и аспекту живота грађана општине Гроцка. Претходно смо писали о случају девастиране здравствене станице у Пударцима, а сада морамо да упознамо јавност са очајним стањем у коме се налази здравствена станица у Камендолу.

Ситуација је идентична. Пустош, прљавшитна, разваљени штокови, поломљени прозори, расуто смеће, руина и рушевина. Наравно, као и у случају Пудараца сајт Дома здравља Гроцке нас уверава да здравствена установа у Камендолу постоји и да је с њом све у најбољем реду.

Делегација наше странке обишла је ово сабласно место и уверила се својим очима у размере девастације. Оно што нас највише брине је то што се грађани Гроцке навикавају на овакво рђаво стање и саживљавају са својом немоћи да се ишта промени. Народна странка Гроцка, као најорганизованији и најагилнији политички субјект опозиционе сцене у општини, сматра својом обавезом да учини све што је у њеној моћи, како би се пробудио дух отпора и самопоштовања. Ово нису велике политичке нарације, ово је свет живота, који је деградиран, запуштен и уништен. Ово су егзистенцијална питања. Прича о здрављу стављена је на пиједестал као врхунска вредност, како са тим усагласити ове слике беде и очаја. Сигурни смо да Србија заслужује боље од овог стања пропадања и труљења. 

Народна странка Гроцка им неће дати мира док не сломимо ту трулу грану. Нема више места одлагању и оклевању. Грађани не могу више да чекају и верују у бајку да ће се ствари саме поправити. Србији са оваквим односом према јавном интересу нема живота.

Народна странка Гроцка