Народна странка

Народна странка Чачак: Тодоровићу пречи интереси инвеститора него грађана

Народна странка Чачак: Тодоровићу пречи интереси инвеститора него грађана

Потпредседница Градског одбора Народне странке Чачак Виолета Марковић изјавила је да је сечење шуме код Спомен парка неодговорна одлука градских власти која ће угрозити здравље грађана.

 “У време актуелне ситуације са загађењем ваздуха у Чачку, што су у јануару и фебруару  потврдила и мерења Завода за јавно здравље Чачак, а и од скоро два мерна уређаја у власништву града Чачка, а што је све потрврдило резултате које можемо јавно да видимо на апликацији АирВисуал, донети одлуку о сечи скоро четири хектара шуме у Красојевића забрани је неодговорно и угрожавајуће по здравље грађана Чачка”, рекла је Марковић.

Она подсетила да је град својевремено страном инвеститору поклонио 14,2 хектара земљиште у Прељини вредности око 3,4 милиона евра, а да им је данас много да издвоје 200.000 евра за нове парцеле на гробљу

“Правдајући се да би хектар коштао око 200.000 евра за нове парцеле за гробље, заборавили су да су пре само три године поклонили 14,2 хектара страном инвеститору земљиште у Прељини које, према проценама пореске управе тада, је вредело 3,4 милиона евра. Очигледно је да су градоначелнику у Чачку интереси страних инвеститора важнији од интереса грђана овог града. Красојевића забран је столетна шума, која је најближа градском језгру и, уколико истрају у свом науму да га посеку, то ће имати дуготрајне лоше последице на здравље грађана. Пошто су већ девет година на власти, нема оправдања да не могу да нађу друго решење”, Марковић.