Народна странка

Народна странка Чачак: Министарство здравља занемарује Општу болницу

Народна странка Чачак: Министарство здравља занемарује Општу болницу

Председник Градског одбора Народне странке Чачак Александар Радојевић изјавио је да Општа болница више није у групи здравствених установа на које Министрарство здравља уопште обраћа пажњу наводећи да је број постеља остао исти као и у време постојања Здравственог центра.

“Чачанска болница је добила 527 постеља, а покрива подручје од око 188 хиљада становника. Истовремено Здравствени центар Горњи Милановац на својих 24 000 становника добио је 150 постеља. Дакле, Здравствени центар Горњи Милановац се у Влади Србије боље котира од Здравственог центра Чачак”, навео је Радојевић на конференији за медије.

Председник чачанског одбора је истакао да је болница изгубила више кадрова.

“Болница Чачак, или будући Здравствени центар Чачак, изгубио је услугу која ће бити јако важна у превенцији малигних обољења жена. Обзиром да чачанска болница нема кадрова за то, само ће се одвијати прегледи, а узорци ће се слати у Здравствени центар Ужице, јер је тај град своје кадрове сачувао”, навео је Радојевић.

Он је подсетио да целокупан посао патологије у Чачку обавља патолог који је у пензији.

“Из пензије долази да обавља нешто што је кључна делатност једне озбиљне болнице попут успостављања дијагноза, малигних болсти и оних свих процедура које треба да оспоре или потврде нешто што је малигно”, рекао је Радојевић.

Због оваквих дешавања у здравству, али и других делатности локалне власти која уништава Чачак, Радојевић је позвао суграђане да не изађу на предстојеће локалне изборе.