Народна странка

Народна странка Чачак: Борба за враћање нормалног живота

Народна странка Чачак: Борба за враћање нормалног живота

Од почетка пандемије коронавируса чланови Народне странке Чачак давали су снажну подршку, пре свега медицинским радницима, али и осталима у борби против онога што једнако погађа све наше грађане. Због тога им свако вече аплаудирамо. Међутим, како власт злоупоребљава вирус зарад сакупљања политичких поена, грађани су се коначно побунили против исте. Грађани протестују против система који је довео до затварања амбуланти, нефункционисања домова здравља, болница и клиничких центара,центара који немају ни довољан број спремачица нити медицинских сестара и лекара, као ни опреме за дијагностику и лечење. Протестујемо против дијагностике и терапије телефонским путем, телевизијске терапије; кол центара за болесне и незаштићене... Тражимо враћање у функцију примарне здравствене заштите, али и враћање нормалности у живот грађана. Грађани су схватили да у овом времену општег бахате злоупотребе власти и апсурда могу једино сами себе да сачувају, да не могу да рачунају ни на помоћ државе, ни институција. Одлучили су да сами бране кровове зграда, да пруже отпор безумљу и искажу протест против градске власти.

Власт није дорасла изазову који оваква ситуација доноси, па јој није дуго требало да изазове још веће и дубље поделе. Непосредну опасност по здравње грађана претворили су у репресију и принуду, а ванредно стање искористили за безобзирну и вулгарну политичку кампању. Врхунац таквог понашања видели смо у организовању крими навијачких група да бакљадом и музиком са разгласа дају подршку вођи како широм Србије тако и у Чачку.

Градски одбор Народне странка Чачак позива суграђане да и даље пружају отпор власти и боре се за повратак нормалности, наравно придржавајући се свих мера заштите.

Градски одбор Народне странке Чачак