Народна странка

Народна странка Чачак: Бојкот локалних избора кључан за смењивање власти

Народна странка Чачак: Бојкот локалних избора кључан за смењивање власти

Чланови Градског одбора Народне странке Чачак позвали су опозиционе странке у овом граду да се прикључе бојкоту предстојећих локалних избора. Из одбора се наводи да под тренутним условима избори сигурно не би били поштени.

„Власт не дозвољава да се чује другачије мишљење. На све начине покушавају да угуше слободу говора у Чачку, као што чине по целој Србији. На власт су дошли нелегално, крађом гласова. Мање од петине људи је гласало за ову власт у Чачку, али они владају као да је десет петина гласало за њих”, рекао је председник Градског одбора у Чачку Александар Радојевић на конференцији за новинаре.

Он је додао да је током историје свака власт, каква год била, увек дозвољавала да се колико – толико чује другачије мишљење, а политичке партије имају могућност да представе своје програме и кандидате. 

“Било би непоштено према нашим суграђанима да изађемо на изборе под оваквим условима. Зато се надамо ће све опозиционе странке подржати одлуку о бојкоту”, поручио је Радојевић.

Потпредседник ГрО Народне странке у Чачку Душан Селаковић објаснио је зашто је бојкот најбоље решење.

„И до сада су легитимни облици борбе против власти били бојкот парламената и грађански протести тако је и бојкот избора логични наставак свега тога. Надамо се да ће тиме доћи до неких будућих фер процедура и равноправних могућности учешћа свих политичких актера у изборном процесу. Суверено право грађана је да тајно гласају без икаквих застрашивања, уцена и насиља. Грађани треба да својим гласовима предају моћ одлучивања странкама и политичарима. Јасно је да од тога нема ништа и да нам следи фарса и ријалити од избора”, закључио је Селаковић.