Народна странка

Народна странка Бујановац: Хитно очистити канализациону мрежу у Кленичком крају

Народна странка Бујановац: Хитно очистити канализациону мрежу у Кленичком крају

Да је нерад узео маха међу јавним предузећима којима руководи општина постаје јасније грађанима Бујановца сваки дан све више. Водеће место по неодговорности према грађанима бујановачке општине има комуналац који не само да не отклања смеће и тако потпирује еколошку катастрофу већ и својим нечињењем и неодржавањем канализационе мреже у Кленичком крају директно угрожава здравље грађана тог краја. Главна канализациона цев је запушена у селу Света Петка већ 3 месеца тако да је фекални отпад направио језеро у реци и то само на 300 метара од главног бунара за водоснабдевање целог Кленичког краја. Иако је пријављен квар нико није нашао за сходно да 3 месеца отклони квар. Ми смо опозиција али можемо обећати само једно. Поднећемо кривичне пријаве против одговорних у комуналцу и општини за изазивање опште опасности по здравље грађана и угрожавање изворишта воде.

Општина и комуналац се финансирају новцем грађана тако да они треба својим радом да оправдају поверење грађана јер нису инвестирали у изградњу канализационе мреже већ само треба да је одржавају, али зато редовно наплаћују комуналне услуге.

Камион смећар пролази сваке среде до Прохора Пчињског, али господи из комуналца је тешко да поставе контејнере у Кленичком крају и без додатних трошкова да одвозе смеће.

Господине Арифи, до кад мислите да се играте са здрављем људи у Кленичком крају? Власт у Београду ћути због ваших несташлука јер им по нечему одговарате али ми нећемо ћутати.

Кривиче пријаве ћемо поднети након излазака инспекција на терен.

Народна странка Бујановац