Народна странка

Народна странка Бор: Власт да заустави пропадање јавног сектора

Народна странка Бор: Власт да заустави пропадање јавног сектора

Градски одбор Народне странке Бор позива локалну власт да заустави пропадање јавног сектора које им већ десет година није приоритет. Чланови одбора истичу да је та иста власт најодговорнија за потпуни слом јавног сектора.

“За десет година јавна комунална предузећа „Топлана“ и „Водовод“ ниједну годину нису завршила у плусу. Стотине милиона дуга се гомилају и представљају омчу око врата целом Бору. Нису криви радници, па можда ни руководство, већ систем. Власт је та која је одговорна и одборници који гласају за негативна пословања ових предузећа и тако „покривају“ извршну власт”,рекао је председник одбора Драган Марковић.

Он је истакао да је Топлана већ у марту била у минусу 175 милиона динара, док су у Водоводу огромни губици у мрежи.

“Укупни губитак из ранијих година у Топлани је преко милијарду динара. Краткорочне обавезе су 2,57 милијарди динара. Губитак је изнад висине капитала. Преко 200 корисника се у овој години искључило са система грејања. У Водоводу ситуација није ништа боља. Недостају радници одређених профила, цена воде је ниска, плате су мале”, рекао је Марковић.

Поводом поклањања аеродрома Републици, Марковић је изјавио да је то врхунац катастрофалних потеза локалне власти.

“До јуче су се хвалили аеродромом, а сад га, као и зграду Института, олако поклањају Београду. А прича о изградњи другог аеродрома је чиста магла, уосталом као што је обећавано чисто небо и здрава еколошка средина, па сваки дан гутамо отровне димове из најновије металургије”, закључио је Марковић.