Народна странка

Народна странка Бор: Власт град води у потпуну пропаст

Народна странка Бор: Власт град води у потпуну пропаст

Седница Скупштине града Бора коју је власт заказала за петак 25. 12. 2020. године прави је показатељ куда се креће брод звани Бор под њиховим „руковођењем“ .

Извештај о извршењу буџета Града за период јануар – децембар 2020. године даје нам слику катастрофалног стања у коме се налазе Бор и јавни сектор. Приходи нису остварени ни са 50 одсто (47,88). По њиховој пројекцији на крају године извршење ће бити мање за око 945 милиона динара у односу на други ребаланс. На почетку године кренуло се са планираним буџетом изнад три милијарде динара!

Планирани буџет за 2021. годину, када се урачунају сви приходи, у износу је од две милијарде и 277 милиона динара. На основу искуства из 2020. године тешко да ће се ово остварити. Капиталних пројеката нема ни на видику.

Губици Топлане и Водовода се повећавају. Нема јасног наговештаја да се по питању њиховог смањења нешто озбиљно ради. Власт коју, уз неке изузетке, већ десетак година чини иста екипа људи која одлучује то не дотиче. Апеловали смо и апелујемо да се озбиљније погледа стање у предузећима и установама и заустави њихово пропадање.

Слом Апотеке Бор као да никога из власти није погодио.

Власт је дошла на идеју да оним грађанима, који из познатих разлога, се искључују са система грејања наплате 30 одсто од пуне цене грејања. Како су дошли до тог процента нису објаснили. То није у реду, нити ће на тај начин Топлана стати на здраве ноге.  

Предлажемо да се за јавни сектор у Бору донесе својеврсни УППР. Тим планом би се дала шанса Топлани и Водоводу да стану на здраве ноге. Бор и Борани то заслужују јер су жртве разних игара локалне и републичке власти. Заслужују то и радници који нису криви за нагомилана дуговања. Власт је та која је одговорна због овог стања, као и одборници који гласају за негативна пословања ових предузећа и тиме „покривају“ извршну власт.

Локална власт у Бору коју званично предводи градоначелник Александар Миликић није хтела да прихвати Амандман на буџет којим се, ради растерећења медицинских радника у време пандемије, предвидело издвајање 12 милиона динара за запошљавање три лекара и пет медицинских сестара. Зато су повећали средства из буџета за превоз путника и ђака за трећину, иако је опао број путника, поготово ученика, због актуелне ситуације са вирусом корона. Више од 10 одсто буџета се планира за ту ставку. Прави показатељ рада ове власти и њихових приоритета.

Грађани Бора ће на првим слободним изборима моћи и морати овакву власт да отерају у историју!

Народна странка Бор