Народна странка

Бор: Власт игнорише десет постављених питања од општег интереса

Бор: Власт игнорише десет постављених питања од општег интереса

Изборна листа “Ми или они – Уједињени за Бор”, позвала је градску власт да хитно одговори на питања која је поставио председник Градског одбора Народне странке Бор и одборник Драган Марковић.

“Искористили смо могућност коју даје пословник Скупштине града и 10. априла упутили десет питања на која власт до данашњег дана није одговорила, иако је законски рок 30 дана”, рекао је Марковић на конференцији за новинаре.
Партије окупљене око ове изборне листе траже одговоре на питања у чијој је надлежности руковођење делом Дома културе уписаног као јавна својина града Бора и великом салом Дома културе у Бору, затим колико износи закуп сале Дома културе и коме се морају обратити организације заинтересоване за закуп сале.

Марковић упитао и ко је издао приватизованом предузећу ШРИФ пословни простор површине 1150 квадратних  метара у jавној својини града Бора у сутурену Дома културе у Бору као и то да ли постоји Уговор о закупу тог простора и колико износи месечни закуп.

“Власт крије и колико је укупно спорова водила градски правобранилац Боса Јанаћковић у последњих пет година. Грађани имају право да знају колико је спорова добила, а колико изгубила.”, закључио је Марковић.