Народна странка

Народна странка Бор: Губици Топлане омча око врата градског буџета

Народна странка Бор: Губици Топлане омча око врата градског буџета

Градски одбор Народне странке Бор годинама упозорава на катастрофално стање у јавном сектору које се не поправља. Гашење Апотеке Бор није укључило аларм у редовима владајуће структуре која већ десет година, уз неке изузетке, води Бор. Више пута смо апеловали и упозоравали на лоше  стање у појединим предузећима и установама. Тражили смо да се најозбиљније сагледају губици и лоше пословање и предузму мере. То што ће милијарде динара дуга, индиректно, враћати грађани Бора као да никога из локалне власти не дотиче.

Закључак градског већа града Бора да је ЈКП „Топлана“ за последњих 18 месеци направила губитак од преко 300 милиона доказ је истинитости наших тврдњи. Само у првих шест месеци минус је 155 милиона динара. Кумулирани губитак из ранијих година износи милијарду и шест стотина педесет шест милиона, краткорочне обавезе 2,57 милијарди динара, а губитак изнад висине капитала 788 милиона динара.  

Сваког одговорног човека ово треба да плаши. Зато тражимо одговорност за ову катастрофу. Одговорност лежи на градској власти! Обећања владајуће врхушке и градоначелника Миликића да ће соларна, гасна  или топлана на сечку решити проблем није ништа друго до бежање од одговорности. Одговорни су они који дозвољавају да се угаљ сумњивог квалитета набавља преко ’ташна – машна’  фирме. Партијски! Наметање таквог начина пословања не ослобађа одговорности локалну власт.

Годинама су обећавали боље и позитивно пословање. Истина је да се преко 300 домаћинстава само ове године искључило са система топловода и да повећање цене грејања од 17 одсто донето на Скупштини града Бора  пре годину дана није дало жељене резултате. Власт је та која је тражила повећање и одговорна је због овог стања.  Одборници који неодговорно гласају  и тиме „покривају“ извршну власт морају се погледати у огледало.

Сама помисао да Топлана може доживети судбину Апотеке Бор изазива велику зебњу. Како због целокупног јавног сектора и запослених радника тако и због опасности по будуће грејне сезоне.

Ова власт мора доћи пред суд народа. На првим слободним изборима!

Народна странка Бор