Народна странка

Народна странка Бор: Где је нестало 10 милиона за реконструкцију Дома културе?

Народна странка Бор: Где је нестало 10 милиона за реконструкцију Дома културе?

Посетом селу Горњане и из разговора са мештанима смо се уверили да, од последњег сусрета, нема помака на боље. Мала “Швајцарска” је остала само на папиру. Грађани су изгубили наду у боље. Исте их муке муче као и пре две, три, пет година. Све је мање младих у селу. Једино емисари СНС обећавају, по старом обичају, куле и градове.  

Савет МЗ се од стране локалне власти ништа не пита. Питају се "повереници" СНС. Пут од Бора до Горњана је у лошем стању. Месна канцеларија је изгубила улогу коју је деценијама имала. Млади немају свој кутак. Пензионера се сете пред изборе. Откупних станица за пољопривредне производе нема. Као ни задруга. У летњем период многа домаћинства остају без воде.

За реконструкцију Дома културе издвојено је 10 милиона динара из буџета града. Међутим, Дом културе седам година није у функцији. Не сећају се када је последња манифестација "Сусрети села" или нека  прослава у њему организована. Вероватно је спуштени плафон у њему, након ранијег експеримента са теголом уместо црепа, још један пример глупости или незнања. Отпали су делови спуштеног плафона. На гредама испод крова виде се даске које нису склоњене и палета црепа који представља опасност за сваког ко уђе у салу. Расвета је пуна влаге. Зидови су позеленели од прокишњавања. Напољу се виде цигле од димњака који је пао. Ниједна просторија није употребљива у зимском периоду јер су димњаци ван функције. То је само још један показатељ да власт не мари за добробит грађана, већ само за своје пуне џепове.

Народна странка Бор