Народна странка

Бор поново еколошка „црна рупа“, власт хитно да заустави тровање ваздуха и грађана

Бор поново еколошка „црна рупа“, власт хитно да заустави тровање ваздуха и грађана

Градски одбор Народне странке Бор захтева од локалне власти на челу са градоначелником Александром Миликићем да под хитно зауставе прекомерно тровање ваздуха. Према извештају Агенције за заштиту животне средине – одељење за контролу квалитета ваздуха, у Бору је детектовано прекорачење загађујућих материјала у ваздуху и то на Брезонику, Градском парку и Институту.

Грађани се данима жале управи града на загађење које је најочитије у јутарњим и вечерњим сатима. Међутим, власт то игнорише, као што негира и потенцијално тровање грађања арсеном, кадмијумом и другим канцерогеним материјама. Да ли је гутање отровног дима и канцерогених материја поново наша судбина? Грађани имају право да знају шта се све топи у Бору.

Питамо представнике власти, да ли смо опет жртве економског „развоја“ Србије? 

Одборници Народне странке су заједно са осталим опозиционим одборницима тражили пријем код генералног директора Зијин Копер Бор (некадашњи рударско – топионичарски басен), Лонг Јиа ради упознавања и разговора о питању заштите животне средине. Ако власт не жели да се бави овим проблемом, надамо се да ћемо бар са овом компанијом успоставити одрживо решење.

Чланови ГрО Народне странке Бор имају обавезу према грађанима Бора да наставе да траже од власти да се уозбиљи и схвати да је здравље нашег народа најважније.