Народна странка

Народна странка Бор: Александар Миликић потпуно побркао лончиће

Народна странка Бор: Александар Миликић потпуно побркао лончиће

Локална власт у Бору, коју званично предводи градоначелник Александар Миликић, није предузела ниједан корак да заштити грађане чија је имовина угрожена активностима стране фирме која отвара рудник „Чукару Пеки“.

Локална власт је ћутала и током вишемесечног аерозагађења из погона топионице Зијин.

Уместо да буде у првим редовима заштите суграђана којима пуцају зидови кућа, који остају без имовине, без обзира на политичку припадност, он је по старом обичају, стао у одбрaну загађивача и узурпатора. Да ли морају доћи одговорни људи са стране да му отворе очи?

У тренутку када је пуњење буџета лоше, када локалну еколошку таксу пребацује на мале привреднике, када се под теретом камиона уништавају градске и сеоске улице, а грађани не смеју отварати прозоре због прашине, градоначелнику Миликићу сметају сви они који су стали у одбрану основних људских права, права на здраву животну средину, право на рад ауто-школа, право на слободну новинарску делатност. Овом приликом дајемо пуну подршку редакцији и новинарима Ист Медиа у тренутку када је новинарска професија угрожена активностима власти!

Без стида, уместо да одговори зашто је инсистирао на отпису 1,5 милијарди динара буџетских прихода у корист фирме у већинском власништву стране државе, зашто је јавни сектор у хаосу, без икаквих аргумената оптужује опозиционе лидере, на седницама Скупштине града прети, користи новац грађана Бора за своју политичку промоцију... Он, као прави примерак квазиполитичара, заборавља да је на функцију градоначелника стигао преко џипова без таблица уз помоћ појединаца са друге стране закона, прозива друге по матрици свог председника.

Бор је за време актуелне власти постао полигон за разне експерименте, град где се новац грађана троши на разне квазипројекте, где велике послове, почевши од замене јавне расвете, магистрале „Б“, пројекта реконструкције Болнице и др. добијају фирме блиске врху СНС.

Обданиште у НГЦ, на које су утрошене десетине милиона динара стоји годинама неотворено, Дом културе у Горњану, у чију адаптацију је утрошено преко сто хиљада евра, због немара пропада, дворац Карађорђевића, због прокишњавања, дуги низ година није у функцији, Брестовачка река...

Додворавање Александру Вучићу неће помоћи... Долази време питања и одговора. И Бор има своје Невоље и Дијане. Имаће и своје заштићене сведоке који се већ неко време стидљиво појављују. И пријављују криминал. О коме доста знају. Као и грађани Бора. Ништа неће остати прећутано. Све нзаконитости морају бити процесуиране од стране надлежних органа.

Народна странка Бор