Народна странка

Бачка Топола: Додатних 70 милиона динара грађана за изградњу базена

Бачка Топола: Додатних 70 милиона динара грађана за изградњу базена

Општински одбор Народне странке Бачка Топола осуђује локалну власт због поновног поткрадања грађана. Наиме, у ребалансу буџета је предвиђено да се програмирана средства за 2020. годину увећавају за додатних 70 милиона динара због “новог начина темељења” објекта базена.

Подсећамо да је за грађевинске радове већ предвиђено издвајање 800 милиона динара, што уз нова  средства достиже озбиљне размере. Чланови одбора изражавају сумњу и бојазан да то није коначан износ, те траже од председника Скупштине општине Бачка Топола Саше Срдића да најпре објасни зашто је потребан нов начин темељења базена (постављање шипова у земљу ради ојачавања конструкције) који је небезбедан по околне објетке, а онда и да гарантује грађанима да неће бити нових трошкова.

Да ли је локална власт спремна да надокнади штету власницима породичних кућа у близини градилишта, ако дође до њиховог оштећења? Да ли власт је спремна да сноси одговорност ако се оштети Каштел, садашњи Музеј општине Бачка Топола или чак и Катедрала? Срдић је за претходно обустављање радова одмах несавесно окривио грађане јер су “желели базен у центру”, па није искључено да ће за сваки нови застој они поново бити окривљени. 

Како би заштитио грађане од нестручности и бахатости владајућих кадрова, одбор у Бачкој Тополи даје конкретне предлоге:

• одустати од градње базена на сада предвиђеној локацији; планирану површину претворити у најлепши део Градског парка са цвећем и шеталиштем;

• базен градити на новој локацији у близини језера, а постојеће објекте уз мало планирања и адаптације користити за инфраструктуру и смештај туриста који би имали разлога да преноће у Бачкој Тополи, при чему цела околина омогућава и многе пратеће садржаје – аква парк, спортске активности и слично; димензије базена се на том месту могу прилагодити стварним потребама Бачке Тополе узимајући у обзир и све развојне потенцијале и могућност прављења паркинга за већи број возила.

ОО позива локалну власт да се понесе одговорно и прихвати наведене предлоге и тако бар једном ураде нешто у интересу грађана.