Народна странка

Александар Радојевић: Због незаконитости у раду сменити директора Опште болнице

Александар Радојевић: Због незаконитости у раду сменити директора Опште болнице

Председник Градског одбора Народне странке Чачак др Александар Радојевић саопштио је да је Управни одбор Опште болнице усвојио противзакониту одлуку о новој процени ризика радних места. Он је истакао да је одлука донета на иницијативу директора Радослава Милошевића и позвао министра Лончара да га због ове, али и других незаконитих радњи, смени.

Радојевић је навео да, осим што је та одлука у надлежности Републике, усвојена је са само три гласа иако одбор има седам чланова.

“Да би одлука била законита било је потребно да четири члана гласају потврдно. Милошевићева једина намера је била да повећа радно време лекара и медицинских сестара и смањи годишње одморе, како би се надоместио мањак кадрова”, рекао је Радојевић на конференцији за новинаре. 

Председник одбора у Чачку се осврнуо и на случај др Тање Стовраг која је без конкурса добила субспецијализацију, а само зато јер је члан СНС-а.

“Изговор директора био је да је потребно хитно решити недостатак гастроентеролога у болници, те је доктрока Стовраг, у том тренутку најновији члан СНС-а, добила ту привилегију да без конкурса добије субспецијализацију”, рекао је Радојевић.

Он је подсетио и на то да Милошевић води и приватну болницу иако је то законом забрањено.

“Обављање лекарске функције у приватној ординацији је неспојиво са функцијом в.д. директора и законима, али они очигледно не важе за лекаре који су чланови Српске напредне странке”, констатовао је  Радојевић и додао да, због сукоба интереса, Милошевић не би смео да буде на челу Опште болнице у Чачку.