Народна странка

Пожаревац: Градски криминални челници под хитно да поднесу оставке

Пожаревац: Градски криминални челници под хитно да поднесу оставке

Градски одбор Народне странке Пожаревац најоштрије осуђује дешавања која су обележила претходну недељу, а која се огледају у више него очитој спрези криминала и градске власти која је кулминирала хапшењима градских челника. Подсећамо да су градски менаџер и одговорно лице ЈКП „Водовод и канализација“ ухапшени због сумње да су починили кривично дело примања мита.

Како се реакција градске власти огледала у штуром саопштењу и благој осуди протеклих догађаја када, сатерана у ћошак није могла ништа друго ни да учини, позивамо све градске челнике на челу са градоначелником, као и све оне који су гласали за оваква кадровска решења, или су приликом њиховог постављања, остали неми, да поднесу оставке. Овај морални чин, на који их позивамо, у најмању руку може да умањи несагледиву штету која је нанета грађанима Пожаревца. Подсећамо владајућу коалицију, да је дужна да поверење грађана оправдава свакодневно, као и да је у обавези да рачуне полаже житељима ових простора чији су изасланици, као и да је политичка организација у служби грађана, а не обратно.

Народна странка има за циљ и увек ће се трудити да укаже на девијације које се дешавају у градској власти, у циљу спречавања истих и омогућавању бољег живота грађана Пожаревца. Последњи немили догађај само говори о чињеници да градска коалиција, не само да није способна да доведе нити једну инвестицију, већ својом бахатошћу и корупционашким аферама то нема намеру ни да учини, те да јој је време да, једном за свагда, оде у политичку историју.

Градски одбор Народне странке Пожаревац