Народна странка

Јовановић: Славко Гак ради против интереса школараца, Београду недостају основне школе

Јовановић: Славко Гак ради против интереса школараца, Београду недостају основне школе

Сцене где очајни родитељи целу ноћ спавају на улици у београдском насељу Миријево да би предали документа за упис деце у први разред, још једна су потврда да Београду недостају основне школе.

То је јасно свима, осим градском секретару за образовање и дечију заштиту Славку Гаку. Он се „прославио“ изјавом од 2. септембра 2018. године да град неће градити нове школе, када је дословце додао „запитајте се Јовановићу да ли имамо довољно деце за нове школе? Одговорићу Вам – немамо“.

Срамота је да је Славко Гак, без адекватног искуства и академских квалификација, директно задужен за образовање у престоници, а поготово да се на тој функцији противи изградњи нових школа.

Одборничка група Савез за Србију се залагала током изборне кампање за изградњу нове школе у Миријеву и сматра управо супротно од Гака: Београду су потребне нове школе и обданишта, а не гондоле, новогодишње осветљење у летњем периоду, услуга испаљивања ватромета од 99 милиона динара и поплочавање Трга републике од милијарду динара, којим се град 420 дана држи колапсу.

Срам те било Славко Гак и твог налогодавца, градоначелника на мала врата, Горана Весића.

Никола Јовановић,
Потпредседник Народне странке и шеф одборничке групе СзС у Скупштини града Београда