Народна странка

Јовановић: Протестујемо против насиља, вређања интелигенције и гажења достојанства

Јовановић: Протестујемо против насиља, вређања интелигенције и гажења достојанства

Потпредседник Народне странке Никола Јовановић је истакао да је изјава председника Србије Александра Вучића да неће испунити ниједан захтев „чак и ако пет милиона људи буде на улици“ до сада највише оголила његов режим и природу његове владавине.
 
„У нормалним друштвима, извршна власт и народ комуницирају редовно и између изборних циклуса, а легитиман вид те комуникације јесу свуда и мирни протести. Председник овом изјавом поручује да ту комуникацију не жели, што његово управљање чини недемократским, бахатим и очигледно искључиво ослоњеним на споран и унапред намештен изборни процес.“, изјавио је Јовановић на оснивању локалног председништва „Савеза за Србију“ у Раковици.
 
Јовановић се осврнуо и на непрофесионално извештавање репортерке Студија Б.
„Студио Б је телевизија која сваке године добија субвенције из градског буџета, управо да би служила јавном интересу и свим Београђанима. Уосталом, и приватне телевизије су законом о електронским медијима обавезане на професионално и објективно извештавање. Прилог Барбаре Животић је жалосни пример урушавања новинарске професије и професионалне етике, а изјава директорке Студија Б Иване Вучићевић да је критика таквог извештавања критика „свих жена у Србији“ се граничи са малициозношћу и вређањем интелигенције грађана Србије.“
 
Јовановић је позвао грађане на нови протест у суботу у Београду на Студентском тргу у 18 часова, који нема страначки карактер и који је уперен против свих видова насиља у нашем друштву, али и свих „ненормалних ствари које власт ради у држави“.
 
„У суботу ћемо показати колико нас има и како се осећамо након пет година вређања интелигенције и гажења достојанства“, поручио је Никола Јовановић.