Народна странка

Јовановић: Протестна шетња у суботу у Београду

Јовановић: Протестна шетња у суботу у Београду

Заменик шефа одборничке групе "Савез за Србију" у Скупштини Београда и потпредседник Народне странке Никола Јовановић најавио је данас да ће у Београду у суботу, 8. децембра, бити одржан велики грађански протест. 

"Протестна шетња биће одржана поводом политичког насиља које режим спроводи против политичких противника, али и против свих људи који изражавају своје неслагање са актуелном политиком", рекао је Јовановић телевизији Наша. 

Јовановић је истакао да ће протест бити одржан без страначких обележја и да ће се грађанима обратити само јавне личности.

Он је позвао на скуп све грађане који се не слажу са политиком напредњачке власти, без обзира да ли су страначки опредељени или не. 

"На шетњу позивамо све оне који се залажу за слободну, безбедну и уређену државу, без обзира на евентуалне политичке разлике по појединим питањима", рекао је Јовановић.

Јовановић је истакао да Србија мора бити држава у којој се јавно и отворено може рећи “не” распродаји националних ресурса, егзодусу младих и образованих људи, злоупотреби институција у политичке сврхе, као и политици сиромаштва којом се грађани држе у односу зависности од извршне власти. 

Јовановић је навео да шетња у Београду има посебну тежину. 

"Београд је не само престоница Србије, него га је власт, нажалост, претворила у престоницу корупције, прања новца и извлачења новца грађана из буџета", рекао је потпредседник Народне странке.

Јовановић је најавио да ће протестна шетња кренути у суботу у 18 сати од платоа код Филозофског факултета, а колона ће проћи и поред зграде Радиотелевизије Србије, “коју је режим претворио у средство пропаганде напредњачке већине, уместо да буде јавни сервис”.