Народна странка

Јовановић: Ова власт неће ни почети радове на метроу

Јовановић: Ова власт неће ни почети радове на метроу

Одборничка група „Савез за Србију“ са жаљењем констатује да је владајућа партија грубо обманула Београђане предизборним обећањем да ће се возити метроом до 2022. године.
 
Тек јуче је расписан тендер за израду плана генералне регулације за прву фазу метроа, што значи да ни геолошка истраживања још нису урађена. Уколико се узме у обзир да би тек следиле фазе као што су експропријација, па израда идејног и главног пројекта, јасно је да први грађевински радови ни теоретски не могу почети за време мандата ове власти.
 
Од Српске напредне странке која за пет година власти у престоници није оставила ниједан капитални пројекат и која ни снег у јануару не уме да очисти, то се, нажалост, могло очекивати.
 
Имајући у виду да је СНС чак продавао „карте“ за метро у предизборној кампањи, јасно је да се ради о неозбиљној дружини која потеже ову тему само кад се спремају нови избори.
 
Одборничка група „Савез за Србију“ заговара потпуно другачији однос са Београђанима, у којем се неће обманама долазити на власт и у којем ће постојати политичка одговорност за недостатак резултата.
 
Никола Јовановић,
потпредседник Народне странке и заменик шефа одборничке групе "Савез за Србију" у Скупштини Београда