Народна странка

Јовановић: Градска власт одговорна за урушавање јавног превоза у престоници, треба да оду

Јовановић: Градска власт одговорна за урушавање јавног превоза у престоници, треба да оду

Одборничка група „Савез за Србију“ сматра да су примедбе грађана на кашњења и изостанак полазака возила градског превоза потпуно оправдане и оптужујемо актуелну власт у Београду за комплетно урушавање јавног саобраћаја у престоници.  

Срамно је да је напредњачка власт смањила возачима плате за трећину, што је уз мобинг, продужетак радног времена и приморавање да раде у полуисправним возилима, довело до њиховог масовног одласка из земље. То је главни разлог зашто грађани чекају предуго на превоз. 

Посебно је бизарно да у последњих пет година град Београд није купио ни сто класичних аутобуса, који чине кичму јавног превоза, а планирају да купе електро аутобусе које нико у Европи није у значајној мери увео и који су скупљи чак четири пута од обичних.

У том истом периоду, субвенције приватним превозницима су повећане са 6 на 15 милијарди динара по години у односу на 2014, док су субвенције ГСП-у увећане за само две милијарде. Резултат је колапс ГСП-а и смањивање обима јавног превоза за по 5% годишње. У Београду је тренутно мање возила и мање полазака јавног превоза него 2014. године. 

Напредњачка власт је неспособна да управља Београдом и у интересу наших суграђана је да се што пре склоне. „Савез за Србију“ је спреман да томе да одлучујући допринос. 

Никола Јовановић
заменик шефа одборничке групе „Савез за Србију“
потпредседник Народне странке