Народна странка

Јеремић: То што је Вучић насилник, не значи да је јака личност

Јеремић: То што је Вучић насилник, не значи да је јака личност

Председник Народне странке Вук Јеремић изјавио је да је став Народне странке да нико из Србије никада, ни под каквим околностима, нити за било какву надокнаду, не сме да призна такозвану државу “Косово”, тиме што би јој омогућио чланство у УН или на било који други начин.

„Постоји низ потенцијалних алтернативних решења до којих је могуће доћи уз мало добре воље и под условом да о томе преговарају људи који су компетентни и неуцењени својим неделима из прошлости. Треба наставити са дијалогом, почевши од кључних питања која до сада нису ни дотакнута, као што су српска имовина и гаранције за заштиту нашег културног наслеђа у покрајини“ рекао је Јеремић у новогодишњем интервјуу за Блиц.

Он је додао да власт од међународне заједнице у ствари није ни тражила никакве повољности за Србе на Косову, већ само „подршку за увођење страховласти и пљачку сопствене земље“.

„Резултат тога је и формирање војске “Косова” уз прећутну сагласност Београда, како би се дигла тензија и споразум о тзв. “разграничењу” са Албанцима учинио домаћој јавности као једино прихватљиво решење. Да није тако, Српска листа, која је испостава СНС-а на Косову и Метохији, би оборила владу Рамуша Харадинаја. То нису учинили јер блиско сарађују и имају чврст договор“, казао је Јеремић.

Председник Народне странке је указао и на опасност тајних састанака Александра Вучића и Хашима Тачија.

„Вучић је, опијен влашћу, помислио да има право да тргује државном територијом и националним идентитетом, и зато смо данас на корак од потписивања споразума којим би Косово добило своје место у УН-у и тиме у међународно-правном смислу постало потуно независно од Србије“, рекао је Јеремић.

Говорећи о протестима који се одржавају већ четири суботе заредом и којима се прикључује све више људи, Јеремић је истакао да су протести грађански, против свеопште ненормалности и неправде у друштву, као и то да их Народна странка и Савез за Србију подржавају и пружају логистичку подршку.

„Сигуран сам да ће Вучић попустити под притиском, јер то што је неко насилник не значи да је јака личност”, рекао је Јеремић и додао да има све мање могућности за слање лажне слике у свет о наводним успесима и достигнућима овог режима.

Он је подсетио да у Србији и даље нема назнака за остваривање услова за фер и поштене изборе.

„На такве изборе ни случајно не треба пристајати, као што не би требало учествовати ни у парламенту, који је владајућа већина примитивизмом и бескрупулозном злоупотребом процедура потпуно обесмислила“, истакао је Јеремић.