Народна странка

Јеремић: “Разграничење” значи чланство “Косова” у Уједињеним нацијама и води ка Великој Албанији

Јеремић: “Разграничење” значи чланство “Косова” у Уједињеним нацијама и води ка Великој Албанији

Председник Народне странке Вук Јеремић изјавио је данас у Крагујевцу да такозвано “разграничење” о коме говори власт значи моментално чланство “Косова” у Уједињеним нацијама, и незаустављиво води стварању Велике Албаније. Јеремић је у Крагујевцу присуствовао акцији под називом “Један потпис мења све” коју широм Србије организује Народна странка, а која подразумева прикупљање потписа грађана против давања столице “Косову” у УН.

Јеремић је том приликом објаснио и шта појам разграничења значи за Републику Србију:

“То “разграничење” значи вољно и трајно отуђење дела територије Републике Србије. “Разграничење” значи прекрајање граница државе, статус “Косова” као пуноправног члана Уједињених нација, а у року од неколико година и Велику Албанију. “Разграничење” представља и учвршћивање диктатуре у Србији која закономерно води у фашизам. “Разграничење” је противуставно, опасно и дубински штетно “, рекао је Јеремић.

Јеремић је додао и да је процес “разграничења” са једном од етничких мањина у држави опасан преседан који ће довести до домино ефекта.

„Једна земља која има више етничких мањина, уколико одлучи да се “разграничи” са једном од њих, то неће бити последња мањина са којом ће се разграничавати - томе неће бити краја. На унутрашњем плану, то подразумева да  почнете да називате своје политичке противнике страним агентима а игумана Дечана шпијуном и издајником. Управо због тога данас у Крагујевцу и широм Србије  прикупљамо потписе против свега тога, против улакса такозваног “Косова” у Уједињене нације, против “разграничења”“, казао је Јеремић.

Јеремић је додао да су неистините тврдње да опозиција нема решење за Косово и Метохију.

„Постоји много ствари које морају да се реше уместо што се преговара о коначном статусу. На пример - гаранције заштите манастира и цркава Српске православне цркве, као и питање десетине милијарди евра вредне приватне и државне имовине која је тренутно узурпирана на Косову и Метохији. Треба тежити нормализацији односа како на територији покрајине, тако и у остатку Србије и у региону, али то не мора да подразумева чланство такозваног “Косова” у Уједињеним нацијама, јер постоји мноштво других модалитета“, рекао је Јеремић.

Председник Народне странке је додао и да ће, након завршетка акције, прикупљени потписи јавно бити предати „управо оном ко намерава да свој потпис стави на споразум којим се “Косову” даје столица у Уједињеним нацијама“.
Са великим бројем Крагујевчана који су данас потписали петицију о значају акције и даљим корацима разговарали су и први потпредседник Народне странке Мирослав Алексић и чланови председништва Александар Бабић и Иван Гајић.

Потписи против споразума којим би Србија омогућила Приштини чланство у УН и тиме се неповратно и трајно одрекла Косова и Метохије данас су се прикупљали и у Зрењанину, Новом Саду, Инђији, Руми, Кули, Панчеву, Београду, Нишу, Бору, Краљеву, Врању и Трстенику.