Народна странка

Гајић: Судска управа знала дан раније које ће одлуке донети суд

Гајић: Судска управа знала дан раније које ће одлуке донети суд

Председник Правног савета Народне странке адвокат Владимир Гајић изјавио је да се у случају Поточари унапред знало које ће одлуке донети судија поводом доказних предлога тужилаштва и одбране јер је на сајту Вишег суда у Београду објављно да су за данас заказане завршне речи.

„То није могло да се деси да Судска управа објави без знања председника суда, а то значи да је и председник суда био упознат са будућим одлукама судије који је требало да потпуно независно ради свој предмет и никога не обавештава о истом“, рекао је Гајић који је и адвокат полицајаца Младена Трбовића и Милана Думановића којима се суди за одавање службене тајне јер су указали на то да је полиција извела тајну операцију приликом комеморације у Поточарима 2015. године.

Гајић је за Newsmax Adria изјавио да Трбовић и Думановић нису први који су указали на незаконитости и неправилности унутар система, а након тога завршили иза решетака.

„То што се дешава њима десило се и Александру Обрадовићу. Закон о узбуњивачима вам не обезбеђује било какву заштиту уколико је предмет вашег интересовања неко из врха власти“, рекао је Гајић.