Народна странка

Гајић: Случај ’Јовањица’ на суду доживео врхунац, неће се сазнати прави кривци

Гајић: Случај ’Јовањица’ на суду доживео врхунац, неће се сазнати прави кривци

Председник Правног савета Народне странке адвокат Владимир Гајић изјавио је да се предмет о афери ’Јовањица’ неће даље развијати јер је власт та која контролише оно што ће се појавити пред судом.

„Овај предмет ће се сада одвијати рутински, а неки баштовани ће настрадати уместо главних криваца. Оно што је у овом предмету суштина се одвија ван суда који, као ни јавност, није видео оно што је требало да се види“, рекао је Гајић телевизији Н1.

Он је напоменуо да је бивши министар одбране Александар Вулин који је често посећивао Јовањицу и у јавности осумњичен да је подржавао производњу марихуане „сада награђен тиме што је постао министар полиције“.

„Шта он може као министар полиције да очекује од овог случаја?“

Гајић је рекао да „колико год да је министар Небојша Стефановћ негативна личност у афери 'Крушик', толико је позитивна личност у афери 'Јовањица“. 

„Мислим да је тачно да је резултат покретања целог поступка сукоб унутар владајуће странке и да зато Стефановић није спречио да се истрага настави“.

Коментаришући најаве о проширењу оптужнице, Гајић је истакао да верује да ће се то и десити „али сви ти људи су већ пуштени да се бране са слободе након само два до три месеца“.

„У независној истрази би Колувија био тек можда пети осумњичени, а овде је постављен као главни кривац. Тај предмет нема смисао који би требало да има јер тужилаштво има јаке доказе“, рекао је Гајић и напоменуо да тужилац који води овај предмет није тужилац Специјалног тужилаштва за организовани криминал, већ заменик тужиоца Вишег суда.

Адвокат је изразио сумњу у то да службе безбедности које штите председника Србије није имала увид у то да Колувија има криминални досије.

„Како је то могло да промакне нашој обавештајној служби и да пусти Колувију да путује с председником у званичне делегације? То ми је мало чудно“, рекао је Гајић.