Народна странка

Форум жена Народне странке честита 8. март: Дигните ваш глас!

Форум жена Народне странке честита 8. март: Дигните ваш глас!

Форум жена Народне странке данас је, поводом Међународног дана жена, одржао симболични скуп у центру Београда, под слоганом „Глас жена“. Овом приликом су чланице ФоЖ-а позвале све жене, које иначе чине већинско становништво у Србији, да дигну свој глас и да више не пристају да буду само тиха, послушна већина.

„Овогодишњи Дан жена дочекујемо под сенком ужасног малтретирања Марије Лукић, али и под сенком срамоте јер Јутка још увек није поднео оставку. Глас жена мора да се чује и зато је данашњи дан – дан побуне и подршке женама које трпе насиље. Будите храбре и говорите оно што вас тишти“, поручила је потпредседница Народне странке и народна посланица Санда Рашковић Ивић.

Председница Форума жена Народне странке и народна посланица Дијана Вукомановић поручила је свим женама да буду међусобно солидарне и покажу да су јаке.

„Наша је дужност да не будемо пасивне, нити да дозволимо да будемо жртве лоше политике лоших политичара на власти“, рекла је Вукомановић.

Она је додала да жене које заузимају највише и најодговорније функције у Србији попут председнице Владе, председнице Народне скупштине, потпредседнице Владе и министарке у Влади Србије „нису учиниле готово ништа да побољшају положај жена у Србији, нити су покушале да личним ауторитетом заштите жене које су жртве вербалног, психичког или физичког насиља у Србији“.

Женска мрежа Народне странке позива неодговорне функционере и функционерке да поступе часно и поднесу оставке, уместо што ћуте и затварају очи пред дискриминацијом и деградацијом жена у Србији само да би сачували своје фотеље.

Предсеница Београдског форума жена Народне странке Марина Лиовац Танасковић подсетила је на многобројне жене које су заслужиле своје место у историји Србије јер су својим радом, знањем и храброшћу прославиле нашу земљу у свету.

„Захваљујући њима имамо право гласа и можемо да учествујемо у парламенту и у политици“, рекла је Л. Танасковић.

Жене чланице Народне странке, као и већина жена у Србији, настављају нашу одважну, свакодневну борбу за бољи живот, демократију, владавину закона и слободу у Србији.