Народна странка

Дијана Вукомановић: Власт зауставља развој Ниша у корист стране компаније

Дијана Вукомановић: Власт зауставља развој Ниша у корист стране компаније

Чланица Председништва Народне странке Дијана Вукомановић изјавила је данас да власт преузимањем контроле над нишким аеродромом „директно зауставља“ развој Ниша као саобраћајног чворишта, a за рачун француског концесионара беогардског аеродрома „Никола Тесла“.

„Немогуће је обуздати логику тржишта. Ако путници из Србије не буду могли да користе услуге јефтиних авиокомпанија са аеродрома ’Константин Велики’ у Нишу, који је од Београда удаљен 240 километара, они ће отићи на аеродром у Темишвару, удаљен 160 километара од Београда“, рекла је Дијана Вукомановић телевизији Н1.

Дијана Вукомановић је навела да је министарка саобраћаја Зорана Михајловић јуче у Нишу наступила у улози политичког комесара Српске напредне странке.

„Зорана Михајловић је рекла да је нишки аеродром Граду Нишу и Нишлијама свилени гајтан око врата. То говори о рефлексу власти да дискреционо одлучује којем ће страном инвеститору обезбедити боље услове“, рекла је Дијана Вукомановић.

Дијана Вукомановић је навела да власт неће да објави садржај концесионог уговора о аеродрому „Никола Тесла“ и јавности је непознато шта пише црно на бело.  

Чланица Председништва Народне странке је, поводом навода о реконструкцији Владе Србије, рекла да је то механизам који се користи да се влади да инфузија и продужи њен век трајања, и додала да то није измислила актуелна власт.

"То је једна сапуница и биће много нагађања у медијима ко ће доћи на чије место, али фолклорна политичка култура у Србији је таква - много забаве, а мало резултата", рекла је Дијана Вукомановић.

Она је додала да је много тога обећано, нарочито у погледу хармонизације са прописима Европске уније.

"Видимо да ће у извештају ЕУ бити највеће замерке –владавина права, скандалозне уставне промене, медији, Косово, поглавље 35 не замењује преговоре у Бриселу. То су компликовани процеси, велике амбиције а мало резултата", рекла је Дијана Вукомановић.

Дијана Вукомановић је, поводом унутрашњег дијалога о Косову, оценила да је председник Србије Александар Вучић показао да није талентован за стварање услова за било какав дијалог.

"Постоји симулација дијалога, али нигде из тог процеса није проистекла преговарачка платформа, ми не знамо шта је преговарачка платформа председника Србије", рекла је Дијана Вукомановић.

Она је истакла да је преговарачку позицију Србије покварио управо Вучић политичким блефом који није дао резултате, него је урушио преговарачку позицију.

Дијана Вукомановић је рекла да је проблем што Вучић не консултује никога, а састаје се са представницима косовских Албанаца, а јавност се накнадно о томе обавештава.

"Вучић не жели способне преговараче да увуче у тај процес, већ пажњу медија и микрофона усмерава само на те округле столове", навела је Дијана Вукомановић.