Народна странка

Вукомановић: Напредњаци дају нових 15 година партијским директорима и буџетом туторишу локалне самоуправе

Вукомановић: Напредњаци дају нових 15 година партијским директорима и буџетом туторишу локалне самоуправе

„Представници владајуће коалиције не само да нису испунили предизборно обећање да ће спровести свеобухватну департизацију јавних предузећа и агенција, него актуелним Предлогом измена закона о јавним агенцијама омогућавају да неко, уз досетку да је замрзавао страначку функцију, може директоровати или бити члан управног одбора у јавној агенцији 15 година”, рекла је посланица Народне странке у Скупштини Србије Дијана Вукомановић, и указала да је то управо учинила Јоргованка Табаковић, која је своју функцију замрзла док год траје њена добро плаћена позиција гувернера.

Дијана Вукомановић указала је и да актуелне Измене закона о локалној самоуправи не доносе суштинске промене већ подржавају “државно туторство над јединицама локалне самоуправе“.

“У оквиру Савета Европе покренут је механизам мониторинга у једном од опозиционих градова, Параћину, где се на различите начине врши притисак и опструкција рада локалне самоуправе. Слични су притисци од стране владајућих странака у Србији уочљиви и у другим опозиционим локалним самоуправама као што су Шабац или Чајетина”, подсетила је Вукомановић.

Посланица Народне странке упозорила је да актуелна власт покушава да “делећи милост” расподелом буџета замаже очи, уместо да општинама и градовима да стварну самосталност и решава регионалну неуравнотеженост.